Despre prelucrare CNC

prelucrare cnc

prelucrare cnc

Prelucrare CNC este un proces ce implica utilizarea calculatorului (calculator cu un soft special) in diverse procese de prelucrare, incepand de la frezare, gaurire pana la strunjire.Prelucrare CNC este ideala pentru prelucrarea diverselor obiecte din materiale dure sau groase ce nu pot fi prelucrate prin laser.

Totul incepe de la un proiect (desen) CAD/CAM. Acest proiect, cu ajutorul unui computer, se transforma in obiectul dorit. Pe www.mettem-cnc.com puteti primi ajutor nu numai in realizarea pieselor pe care vi le doriti ci si in realizarea proiectului CAD/CAM. Tot pe acest site veti putea vedea fotografii cu obiecte prelucrate CNC.

Prelucrare CNC, pentru ce?

Materialele prelucrate CNC pot fi din PVC, sicla, lemn forex, placi de carbon, oglinda, materiale celulozice, metalex, trovitex, placi pentru PCB uri, melamina, material acrilice, polistiren extrudat, spuma poliuretanica, aluminiu, HIPS, comatex, MDF si HDF si alte derivate.Prelucrare CNC poate oferi decupari in 2D si 3D si diverse matrite si panouri publicitare, ca si obiecte unice pentru design interior si exterior.

Obiectele ce dau viata scenelor de teatru si de film sunt realizate prin prelucrare CNC ca de altfel, si machetele in arhitectura, diversele decoratiuni si obiectele unice de design.

Prelucrarea CNC transforma planurile in obiecte palpabile si perfecte daca procesul este executat de catre specialisti si cu ajutoul aparatelor cu o mare precizie, aparate moderne. Gravarea de asemenea poate tine de prelucrare CNC.

Dormitorul copilului poate avea piese originale, piese de mobilier obtinute prin prelucrare CNC ceea ce va ajuta in decorarea unei camere exact pe gustul copilului iar prin acest fel de prelucrare se pot obtine chiar si accesori si bijuterii foarte inovative.

In industria publicitara avem nevoie de prelucrare CNC incepand de la realizarea panourilor publicitare pana la diverse gravuri.

Avantaje prelucrare CNC moderna

Ca multe alte lucrari, si prelucrarea CNC necesita experienta si atentie. Odata indeplinite aceste cerinte, prin prelucrare CNC obtinem obiecte de calitate.

Printre avantajele prelucrarii CNC, amintim faptul ca gama de materialesupusa prelucrari este una destul de vasta iar grosimea este si ea mare, putand ajunge si pana al 10 cm daca este nevoie. Routarea se poate face 2D sau 3D, iar unghiul poate fi si de 45 de grade. Un alt avantaj este faptul ca materialele in cant isi pot pastra culoarea de dinainte de prelucrare CNC. Acest process garanteaza calitate, flexibilitate, originalitate, iar preturile in aceste prelucrari CNC sunt de asemnenea, accesibile in raport cu calitatea obiectelor obtinute.

Masinarii de prelucrare CNC

La baza oricarui obiect fizic obtinut prin prelucrare CNC sta computerul. Acesta transmite datele si informatiile necesare aparatelor propriu-zise ce realizeaza obiectul.

Router CNC este un aparat de prelucrare CNC. Acesta este controlat numeric si poate fi utilizat pentru taierea, strunjirea, frezarea si gaurirea materialelor. Cu ajutotul acestuia se pot obtine obiecte de mobilier, matrite, obiecte arhitecturale, machete si diverse obiecte necesare industriei publicitare. Un router CNC de calitate are o precizie de 0.1 mm.De asemenea, mai sunt folosite freze si strunguri CNC.

admin

admin