Reparatii cutii automate

reparatii cutii automate

reparatii cutii automate

Reparatiile cutii automate se refera la refacerea cutiilor de viteze ale automobilelor. Cutia automata este formata din mai multe parti si contine un amalgam de piese care ofera siguranta oamenilor.

Ca sa se descopere cu exactitate situatia in care se afla cutia automata, se va conduce inca o data masina pentru a vedea cum merge si care este problema dar si punerea „diagnosticului” exact.

Prin urmare,  reparatiile cutiilor automate au urmatoarele etape: scoaterea cutiei din autovehicul (desprinderea ei), demontarea ei, verificarea pieselor ei.Se verfica in detaliu fiecare piesa din componenta ei pentru a vedea la care dintre ele este problema pentru a o putea repara.

Daca acea cutia de viteze de la o masina nu mai functioneaza cum trebuie, poate exista pericol de accident. De aceea, trebuie rezolvata problema cat mai repede pentru a putea ca proprietarul masinii sa poate circula la fel ca inainte.

Cutia automata se pune in functiune cu ajutorul mainii unei persoana care o da inainte sau inapoi pe viteza corespunzatoare (1, 2, 3, 4, 5).

Cutiile automate, inainte de a fi reparate, sunt analizate si evaluate de catre un specialist. Dupa ce acesta vede ce are, spune mecanicului pentru a rezolva problema cu pricina.

Reparatiile cutiilor automate necesita si niste experienta din partea specialistului  pentru a putea identifica defectul acestora sau greseala care s-a comis si a dus la deterioarea ei. Specialistul trebuie sa fi lucrat ceva timp cu masinile dar si cu componentele ei dar si sa fi facut anumite studii sau sa fi avut ceva cunostinte dobandite printr-un curs de megatronica sau altceva pentru a identifica problema cutiei de viteze.

Cutiile automate ajuta masina sa mearga si de aceea, fara ele,  automobilele nu ar mai putea fi conduse.

Reparatiile cutiei automate se realizeaza printr-o multitudine de metode sau tehnici stiute de specialisti si construite impreuna cu mecanicii sau reparatorii de masini.Aceste metode se refera la modul in care se lucreaza la o masina, rapiditatea cu care se repara un anumit lucru,  principiile de lucru dar si profesionalismul la locul de lucru.

Cutiile automate au rolul de a evidentia vitezele cu care se conduce, cu care se merge in sus, cu care se merge in jos.

Reparatiile cutiilor de viteze necesita timp, identificarea problemelor, evaluarea probelemelor, luare unor decizii in ceea ce priveste problemele si solutionarea problemelor practic. Reparatiile se pot face  asupra unor masini mari, mici sau medii si se realizeaza diferit datorita faptului ca fiecare are sistemul lor tehnic.

1) Reparatiile cutiilor automate au ca si caracteristici:

  • pun accent pe modul de lucru si pe detalii,
  • identifica piesele, le evalueaza apoi le repara,
  • implica specialisti si mecanici cu experienta.

2) Reparatiile cutiilor automate se bazeaza pe:

  • principii, metode, tehnici,
  • experti, specialisti, mecanici,
  • modalitatile de evaluare si de solutionare  a reparatiilor .

3) Reparatiile cutiilor automate sunt de 3 tipuri:

  • reparatiile cutiilor automate  pentru  masini  de calibru mare (camioane, tiruri).
  • reparatiile cutiilor automate pentru masini cu viteze mai mici.

Asadar, reparatiile cutiilor automate se refera de fapt la refacerea pieselor cutiilor de viteze ale masinilor.

admin

admin