Rucsaci personalizati

rucsac personalizat

rucsac personalizat

In cazul rucsacilor personalizati si numai, zonele de îmbinare dintre piesele de material, punctele de broderie si de coasere, fermoarele, sunt zone prin care, apa poate sa pătrunda în interior, motiv pentru care se recomandă sa fie utilizata o pelerina sau un model de pelerina pentru ploaie care, sa acopere atat utilizatorul cat si rucsasul, prin decalarea capselor.

Pentru a avea şi mai multă siguranţă, se recomanda ca protectia suplimentara eventual în pungi de plastic a obiectelor care nu se doresc a fi udate cum ar fi hainele si sacii de dormit.

Substanţele inflamabile de genul gazului, spirtului sau benzinei trebuie dispuse la interior, folosind recipienţi speciali, feriti de acţiunea directă pe care o pot avea razele solare.

Spatele rucsacului respectiv partea care intră în contact cu corpul, a fost realizat in mod special dintr-un material moale care sa permita aerisirea , materiale de tipul Airtex sau 3D-mesh. Acest tip de material este considerat a fi unul sensibil şi trebuie protejat pe cât posibil. Trebuie evitata folosirea unor haine care sunt confectionate din materiale abrazive sau care au elemente de tip “arici” acolo unde iau contact cu corpul. Nu sunt recomandate spre utilizare însă nici hainele si nici materialele auxiliare cum ar fi rucsacii din materiale prea delicate deoarece acestea se pot uza prematur acolo unde sunt zonele de contact. In consecinta se recomandă utilizarea in cazul imbracamintei a materialelor care se apropie din punct de vedere al rezistenţei de materialele din care este confectionat spatele rucsacului.

Contactul direct pe care il poate avea un rucsac personalizat cu pielea pentru ore întregi, poate sa devena stânjenitor. Imbrăcămintea joaca rolul de a fi un strat protector dintre corp si rucsac de aceea nu se recomandă sa fie utilizate hainele fără mâneci sau cele care sunt prea scurte în talie.

Bretelele rucsacilor personalizati dar cu precadere centura, sunt zone unde rucsacul presează asupra corpului. Pentru ca persoana care poarta rucsacul sa nu sufere de disconfort, este nevoie să aleaga haine fără capse, catarame si fermoare care au cursori mari si care pot sa fie prinse între rucsac si corp.

Rucsacii fie ei personalizati sau nu se poartă cu ambele breteleir la rucsacii medii şi la cei mari este obligatorie inclusiv utilizarea centurii.

Atunci cand se schimba utilizatorul, este necesara si obligatorie sa fie din nou ajustat spatele rucsacului.

Transportul rucsacului

Exista situatii in care de acasă până în locul in care il punem in spate, rucsacul trebuie sa fie dus cu alte mijloace de transport cum ar fi masină, tren, remorcă,etc., si în condiţii ce nu sunt in totalitate cunoscute. Pentru evitarea deteriorarii lui in timpul acestui transport în plus fata de condiţiile prezentate mai sus este bine sa se ţina cont si de alte câteva reguli cum ar fi:

  • in cazurile in care nu există riscul să se piardă rucsacul, este bine sa fie detaşaţe echipamentul dar şi accesoriile care sunt fixate la exterior. În felul acesta se evita solicitarea inutilă care poate sa preseze asupra sistemelor de prindere.
  • este recomandat sa fie inchise toate cataramele (mai ales tridentul de pe centură al rucsacelor personalizate şi sa fi ajustate snururile si compresiile.
admin

admin