Tancuri de racire a laptelui

tancuri de racire lapte

tancuri de racire lapte

Cand vine vorba de alimentatia ta si a familiei tale de obicei de gandesti ca alimentele pe care le consumati sa fie cat mai naturale. Alimentele fac parte dintr-o gama foarte variata de produse, de la cele vegetale, pana la lactate, acestea din urma sunt importante pentru cantitatea de calciu pe care o contin.
Toate produsele lactate sunt procesate din laptele. Laptele este un aliment foarte important in alimentatia de zi cu zi fiind o sursa de calciu si proteine.
Cele mai importante asa zise fabrici de lapte sunt fermele, aici se produc cele mai mari si calitative cantitati de lapte, insa nu este atat de usor sa ai grija de o ferma, iar pentru a usura munca fermierilor tehnologia le-a venit in ajutor.
In ziua de astazi mulsul manual este o poveste de mult uitata deoarece fermele mari au achizitionat aparate de muls care sunt mult mai eficiente si igienice, dar in acelasi timp cantitatile mari de lapte sunt usor alterabile daca nu sunt pastrate la o temperatura favorabila, iar pentru a reduce sansele unor pierderi mari s-a inventat tancul de racire a laptelui.

Cum functioneaza un tanc de racire a laptelui

Cand auzi prima data de tancuri de racire a laptelui cu siguranta te gandesti ca trebuie sa fie ceva frigorific si ai dreptate.
Tancurile de racire a laptelui functioneaza pe baza frigorifica racirea facandu se prin peretii recipientului, laptele fiind racit de la 30 de grade C pana la 4 grade C. Rolul acestor tancuri este pastrarea laptelui intr-o stare buna si o calitate superioara pe o perioada mai indelungata de timp pana acesta sa fie trimis catre procesare.

Tancurile de racire a laptelui sunt de mai multe tipuri:

 

  • Racitorul cu imersie.
  • Tancuri deschise cu evaporare directa
  • Tancuri de racire închise, cu evaporare directa (Este solutia cea mai igienica si cea mai recomandata, care se preteaza pentru fermele mijlocii si mari.)
  • Sisteme de racire instantanee
  • Racitoare deschise sau închise, cu banca de gheata

Tancurile de racire a laptelui se gasesc in toate fermele de vaci, capre, oi sau bivolite, in fermele un exista sisteme cerntralizate de colectare a laptelui.
Daca ai o ferma care produce lapte si te confrunti cu problema racirii laptelui si inca nu ti-ai achizitionat tancuri de racire a laptelui, primul pas pe care ar trebui sa-l faci este sa te gandesti ca solutia cea mai avantajoasa e sa-ti cumperi un astfel de racitor de lapte.
Pretul tancurilor de racire a laptelui difera in functie de capacitatea acestuia, atunci cand te interesezi sa cumperi un tanc de racire a laptelui trebuie sa urmaresti cea mai buna oferta capacitate-pret, iar pentru a merge la sigur incearca sa cumperi unul nou deoarece primesti garantie 12 luni ceea ce nu se intampla in cazul cumparaturilor second hand.
Cauta sa cumperi inteligent, cauta firmele care sunt pe piata de minim 5-6 ani si care produc mai mult calitativ decat cantitativ.
Daca te-ai hotarat sa cumperi un tanc de racire a laptelui intereseaza-te de unul pe site-ul : www.ideal-shoping.ro

 

admin

admin