Scaun auto copii

scaun auto

scaun auto

Comanda cel putin un scaun auto pentru copii, marea majoritate a magazinelor de specialitate ofera promotii si reduceri chiar si de  5% reducere la comenzi facute in anumite perioade ale anului sau spre sfarsitul acestuia.
Este indiscutabil faptul ca viata fiecarui copil, costa mai mult decat orice tip de scaun auto, indiferent cat ar fi el de scump.
Siguranta copilului trebuie sa fie pe primul loc, oricand si oriunde, de aceea ar trebui sa fie pentru oricine mai mult decat suficient doar acest motiv pentru a decide sa transporti copilul in maxima siguranta cu masina , intr-un scaun auto potrivit si specific  varstei lui.
Politia Romana stie foarte bine acest lucru si din dorinta de preventie , la nivel legislativ sa decis schimbarea codul rutier. Astfel, copiii care au varste cuprinse intre zero pana latrei ani, trebuie obligatoriu  sa fie asezati in scaune auto -speciale, iar cei care au varsta de pana in doisprezece ani, sunt prin lege obligati sa stea in spate,pe bancheta prinsi fiind in centuri de siguranta adaptate atat  varstei cat si inaltimii sau in orice alt sisteme de siguranta.
Orice parinte trebuie sa stie si faptul ca amenzile sunt, conform legislatiei,  mai scumpe decat sunt scaunele auto.
La magazinele de specialitate – www.magazinul-mamicilor.ro , parintii sau bunicii gasesc scaune auto potrivite pentru toate categoriile de varsta, atat modele mai simple cat si mai complexe, toate  intr-o paleta varianta de optiuni astfel incat alegerea scaunului auto sa fie usoara si facuta in functie de necesitatile copilului dar si de dotarea masinii cu care acesta urmeaza sa fie transportat.Scaunele auto pe langa faptul ca sunt practice, sunt si confortabile si cu siguranta constituie o investitie , una chiar pe termen lung.Datorita sistemelor de ajustare pe care le au in componenta , atat in latime cat si in inaltime,l scaunul practic va creste impreuna si in acelasi timp cu copilul care este transportat.

Exista in magazinele de specialitate, doua tipuri de sisteme de prindere pentru scaune. Unul se numeste ISOFIX iar celalalalt, sistem de prindere cu centură.

Scaunele auto ce folosesc primul sistem de prindere descris mai sus – ISOFIX (in traducere International Standards Organisation FIX) sunt scaune considerate a fi mai sigure decat cele care au prindere prin centura si asta datorita faptului ca se fixează strans/ fix si dau voie sa se miste scaunului dupa ce a fost montat.
Scaunele ISOFIX e bine sa fieutilizate intr-o masina care are si puncte de prindere ISOFIX!!
Inainte de montalui un astfel de scaun auto, trebuie sa fie  citite cu atentie instructiunile prevazute in produs deoarece acestea sunt foarte importante pentru ca fixarea buna a scaunul practic salveaza viata oricarui copil.

Scaunele auto pentru bebelusi trebuie obligatoriu sa fie montate cu spatele fata de sensul de mers iarcopiii care au greutatea mai mare de 9 kg trebuie pusi pusi intr-un scaun care este pozitionat cu fata spre directia de mers a masinii.Daca se obisnuieste sa se scoata din masina scaunul , atunci este bine sa va asigurati ca il remontezi corect absolut de fiecare data.

admin

admin