Terasele verzi au pana si beneficii sociale

terase verzi

terase verzi

Terasele verzi sunt nu doar la moda in zilele noastre, sunt o solutie ideala pentru atat de multe probleme din spatiul urban. De la caldura excesiva pe timp de vara, la izolarea nepotrivita, de la necesitatea intretinerii si repararii unui acoperis normal in mod regulat, la fel si fel de astfel de aspecte, o terasa verde amelioreaza si solutioneaza situatii ce pot afecta viata de zi cu zi.

O terasa verde este o optiune foarte practica si in egala masura si foarte estetica atat pentru locuinte cat si pentru alte spatii, cum sunt de pilda malluri sau spatii comerciale diverse.

O terasa verde, un habitat natural

O terasa verde este un element ce va asigura biodiversitatea. Daca ne gandim bine, urbanizarea este din ce in ce mai accentuata iar una dintre cerintele de baza si pentru consiliile locale este biodiversitatea. Terasele verzi asigura astfel de aspecte. Ciclul ecologic este restabilit cu ajutorul acestora.

Viata acoperisului este si ea mult prelungita cu ajutorul unei terasa verde si mai mult decat atat, aceasta va asigura o oaza de linist in orice oras sau locatie. Vegetatia aleasa poate fi una colorata sau formata din arbusti, din plante ierboase sau flori, etc.

Puteti opta pentru rulouri Sedum de pilda, la www.odu.ro. Acestea se monteaza rapid si sunt foarte rezistente, plantele sunt deja ajunse la maturitate. Obtineti o terasa verde instant.

Beneficii sociale ale unei terase verzi, pe langa altele

O terasa verde ofera un aspect natural, este o pata de culoare practic in “jungla urbana”. Constructiile de beton din orase sunt practic animate de aceste terase verzi, care mai sunt pe langa aceasta si spatii verzi utilizabile.

In zonele urbane in care spatiul deschis e practic limitat, o terasa verde ofera spatiu verde suplimentar. Un acoperis verde se poate amenaja in mai multe moduri. Unul din ele este de pilda ca si gradina comunitara, sau ca si zona de agrement. Putem vorbi de o terasa verde ca si de o gradina urbana in cele din urma, sau mai exact echivalentul agriculturii urbane chiar.

Beneficiile sale pentru orice cladire, fie ea o locuinta, fie ea un spatiu comercial, sunt de necontestat. In plus, o terasa verde este o investitie si din prisma faptului ca ea reduce cheltuielile si consumul energetic.

Un sistem de terasa verde va cuprinde de pilda:

  • o bariera impotriva radacinilor, care sa previna strapungerea stratului de hidroizolatie;
  • un covor cu scop de retinere a umezelii, care protejeaza si el
  • sistem de drenare care sa asigure eliminarea corespunzatoare a surplusului de apa
  • foaia de filtrare care ajuta sistemul de drenare, spaland particulele fine din substrat
  • stratul de pamant care trebuie sa fie compatibil cu tipul de vegetatie.

Pentru o terasa verde care sa dea valoare locuintei dvs. sau spatiului comercial, oricarei constructii dealtfel, apelati la profesionisti in domeniu: www.odu.ro. Economisiti si investiti intr-un plus de comfort si de relaxare, aduceti natura mai aproape de dvs., bucurati-va de un spatiu verde oricand doriti cu terase verzi frumoase si practice.   

admin

admin