Cu cat aveti o casa cu incaperi mai inalte sau cu o suprafata mai mare, cu atat costul pentru caldura in timpul iernii va creste considerabil. Exista cateva tipuri de sisteme de incalzire la care oamenii apeleaza de obicei. In primul rand si cel mai simplu, este caldura comuna, oferta pe bloc, pe cartier sau pe oras, care incepe la o anumita data si este oprita o data pentru toti.
Aceasta poate fi data drumul prea devreme, cand inca nu aveti nevoie sa fie prea cald in casa, sau din contra, prea tarziu, asteptand intr-o casa friguroasa si inconfortabila caldura. Din aceste puncte de vedere, caldura la comun pe care o primeste toata lumea, poate fi extrem de deranjanta, mai ales atunci cand persista prea mult dupa terminarea iernii, pana in martie sau aprilie, cand deja devine insuportabil de cald in casa.
Apoi, multi oameni opteaza pentru o centrala termica, al carei principal avantaj este ca se poate controla temperatura si centrala poate fi inchisa oricand sunteti plecati de acasa sau data pe o temperatura mai mica, astfel incat sa nu consumati gaz degeaba. Alte persoane opteaza pentru un radiator sau un calorifer electric pe care sa il bage in priza doar cand au neaparata nevoie. Insa in ultimul timp un nou sistem de incalzire, mai econom, mai ecologic, ia amploare – panourile radiante.
De ce sunt panourile radiante mai avantajoase decat alte sisteme de incalzire?
Sa vorbim putin despre modul in care un calorifer obisnuit, o centrala termica sau un radiator incalzeste. Aceste sisteme transmit caldura printr-un corp, pana cand se va incalzi aerul dintr-o incapere, astfel incat temperatura sa fie destul de calda si confortabila. Acum imaginati-va ce risipa de caldura se produce in camerele prea mari sau cu peretii foarte inalti: de ce sa se incalzeasca atata aer degeaba? La fel este valabil si pentru camerele foarte mici, cum ar fi baia: de ce sa platiti sume enorme la caldura ca sa fie cald in baie, o camera mica unde va petreceti sub 60 de minute zilnic? Alternativa pentru aceste sisteme de incalzire o reprezinta panourile radiante.
Panourile radiante se monteaza fie pe tavan, pe pereti sau pe anumite obiecte (dulap, birou, masa etc) si emit radiatii care vor incalzi corpurile dintr-o camera: tavanul, peretii, podeaua, obiectele solide, iar la randul lor, obiectele incalzite vor transmite caldura catre interiorul camerei. Panourile radiante sunt dotate cu un termostat, de la care puteti ajusta temperatura pe care o doriti in camera, iar cand se va ajunge la temperatura dorita, panourile radiante, vor inceta sa mai transmita caldura.
De asemenea, le puteti opri oricand doriti. Totodata panourile radiante pot fi folosite doar ca o caldura suplimentara pentru alte surse: daca deja aveti centrala si v-ati dori sa o utilizati mai putin, montarea unui panou radiant ar putea sa o suplimenteze.
Prismainfo www.prismainfo.ro va poate oferi servicii de cumparare si montare a panourilor radiante, dupa nevoile specifice pe care le aveti pentru o camera sau pentru o parte a unei camere.