Zincarea in alb – solutie anticoroziva cu un plus estetic!

zincare termica in alb

Procesul de zizincare termica in albncare termica presupune aplicarea pe suprafete metalice (otel sau fonta) a unui strat de zinc. Acest strat de zinc ofera protectie anticoroziva. In comparatie cu procedeul vopsirii, acest procedeu de zincare termica este mult mai eficient si mai economic.

Durata de viata a stratului protector de zinc este in medie de 20 de ani, dar in conditii ambiante optime poate ajunge si pana la 50 de ani.

Firma Ferexpert, infiintata in anul 2005, are ca obiect principal de lucru oferirea clientilor de servicii de feronerie de foarte buna calitate.

Firma, cu locatia in Zalau, ofera clientilor servicii de zincare termica. Acest procedeu consta in imersarea pieselor intr-o baie cu zinc topit (450 grade Celsius), pentru cateva minute. Dupa acest procedeu, pot fi aplicate si alte tratamente precum racirea cu aer sau apa.

Acest proces tehnic oferit de firma Ferexpert, pe langa faptul ca protejeaza suprafetele de coroziune, are si un important factor estetic. Suprafetele pot fi zincate termic sub diferite culori, in functie de cerintele clientilor. Zincarea in alb presupune acoperirea suprafetei cu un strat alb de zinc, oferind un aspect placut piesei trecute prin acest proces.

Un avantaj important al zincarii in alb este din punct de vedere economic. Zincarea termica este cea mai eficienta si mai ieftina procedura tehnica anticoroziva, raportata la intreaga durata de viata a produselor.

Costul real pentru protectia anticoroziva a diferitelor suprafete metalice se calculeaza in functie de doua variabile:

  • costul inital al protectie anticorozive. In cazul firmei Ferexpert, se practica preturi foarte avantajoase, chiar sub pretul pietei, oferind in acelasi timp un raport calitate-pret foarte atragator;
  • costul de protectie anticoroziva pe intreaga durata de viata a piesei (aici se inteleg costurile de intretinere si mentinere a sistemului anticoroziv).zincare termica in alb

Conform statisticilor, in America anilor 1960 era preponderent folosita tehnica anticoroziva a vopsitului structurilor, 50% dintre podurile Americii fiind vopsite pentru protectie anticoroziva. In prezent lucrurile stau putin diferit, doar pentru 4% dintre podurile Americii folosindu-se vopseaua ca si solutie anticoroziva. Restul pana la 100%, dupa cum va imaginati, a fost inlocuit cu succes de acest procedeu foarte eficient si econom impotriva coroziunii si anume zincarea termica.

Acest procedeu tehnic de protectie impotriva coroziunii este si ecologic. Zincarea termica nu contine  solventi (substante, volatile) daunatori mediului si sanatatii oamenilor ca in cazul vopsirii sau revopsirii. In comparatie cu stratul de vopsea, zincul nu este inflamabil, asadar in caz de incendiu, suprafetele protejate impotriva coroziunii prin acest procedeu nu vor fi supuse riscului de a intretinte arderea.

Firma Ferexpert, datorita profesionalismului, seriozitatii si promptitudinii cu care-si realizeaza serviciile de feronerie si-a asigurat un loc fruntas pe piata locala din acest domeniu. Zincarea in alb este un serviciu tot mai cerut de catre clientii firmei, datorita aspectului frumos pe care-l creaza aceasta tehnica. In urma zincarii in alb, piesele trecute prin acest procedeu se pot incadra perfect in spatiile interioare sau exterioare, chiar ‘asortandu-se’ cu mediul inconjurator.

Pentru mai multe detalii legate de serviciile de feronerie oferite de firma Ferexpert, nu ezitati sa ne contactati la sediul firmei, accesand site-ul sau telefonic.