Acceptati numai utilizarea de consumabile laborator analize sigilate!

hufmed-8-630x552In general, orice boala isi are si leacul, insa, inainte de a putea aplica vreun leac, medicii trebuie sa cunoasca despre ce este vorba. Acest lucru se face prin intermediul unor analize ale diferitelor probe fiziologice si de sange. Aceste elemente ale corpului poarta de cele mai multe ori semnaturile si amprentele multor afectiuni, fie ca vorbim de valoriĀ  anormale ale unor markeri (glucide, substante chimice, cantitatea de celule albe/rosii etc) sau de prezenta unor anormalitati in ceea ce priveste compozitia chimica si organica a produsului fiziologic. Toate acestea nu pot fi stabilite fara a folosi unul din produsele ce fac parte din gama de consumabile laborator analize oferita de Hufmed.

Deoarece analiza probelor fiziologice este un proces extrem de important, cunoasterea unor aspecte ce tin de obiceiurile de dinainte de prelevarea de sange (acesta fiind cel mai des prelevat pentru analize) este imperativ necesara. Trebuie cunoscut inca de la inceput ca si in cazul in care un laborator este dotat cu toata paleta de consumabile laborator analize si aparatura, nerespectarea indicatiilor medicului inainte de prelevarea de sange va duce in mod direct la rezultate de analiza eronate sau chiar si la situatii nedorite.

Pregatirile pentru prelevarea de probe, sau donarea de sange

Astfel, pregatirile pentru prelevarea de sange pornesc cu mai bine de 24 de ore inainte de prezentarea la medic. Trebuiesc repspectate indicatii ce privesc atat alimentatia, cat si unele obiceiuri pe care s-ar putea sa le aveti(fumat, consum de alcool etc.).

Asadar, dieta din ziua de dinainte de prezentarea la medic trebuie sa fie lipsita de sare si de alte condimente ce pot altera rezultatul (piper, vegeta, zahar, cuburi gaina, vita legume etc.). Puteti de exemplu sa gatiti legumele la abur, iar daca doriti sa consumati carne, nu este recomandata prajirea acesteia, ca de altfel orice alt gen de preparate prajite(cartofi prajiti, inele de ceapa sau orice alt produs de tip pane). Un aspect care vizeaza mai ales persoanele tinere, este foarte important ca in ultimele 48 de ore inainte de prelevarea de probe de sange sa nu se intreprinda activitati sexuale!

Tineti cont de faptul ca prelavarea de probe de sange se face numai dimineata, la o ora stabilita de medicul de familie si atentie! Nu consumati lichide sau mancare in dimineata repectiva! De asemenea, probele de sange nu se recolteaza dupa nici un fel de efort fizic. Mergeti cu un taxi sau rugati pe cineva sa va duca.

Orice tip de consumabile laborator analize trebuie sa fie sigilat!

Hufmed va mai recomanda ca in timpul prelevarii de sange sa rugati medicul, ca indiferent de ce consumabile laborator analize foloseste, sa le desigileze in prezenta dumneavoastra. Nu permiteti utilizarea de consumabile laborator analize desigilate sau daca acestea au mai fost folosite(desi pare un lucru stupid, mai exista situatii in Romania in care s-au intamplat astfel de cazuri).

Deoarece suntem aici pentru a imbunatatii in mod constant calitatea serviciilor medicale atat prin oferta noastra de consumabile laborator analize dar si de produse consumabile pentru medicina generala, ortopedica, stomatologica precum si chirurgie sau ingrijire personala. Siteul nostru, www.hufmed.ro este locul unde veti putea gasi oricand consumabile laborator analize de cea mai buna calitate, in orice cantitate.