Amsis Industries si instalatiile de picurare

Societatea Amsis Industries

Societatea Amsis Industries din Mangalia este o firma cu o vasta experienta in domeniul irigatiilor. Chiar daca echipa din cadrul firmei este tanara, acest lucru nu ii impiedica sa ofere produse si servicii de cea mai buna calitate, raportul pret – calitate fiind unul atractiv. Compania are ca obiect principal de activitate producerea, comercializarea si instalarea unor produse precum: electropompe, motopompe, diverse instalatii de irigat prin picurare, instalatii rezidentiale, cu aspensoare, Bording sau Fasterholt.

Instalatii de irigat prin picurare

Societatea Amsis IndustriesAceste tipuri de instalatii pot fi montate in scopul irigarii parcurilor, variate culturi agricole, spatii verzi, etc. Folosirea sistemului de irigare prin picurare permite o supraveghere si un control minutios al umiditatii solului, mentinerea unei cantitati echilibrate de ingrasaminte, dar si un control mai atent al daunatorilor.

Printre avantajele utilizarii unui astfel de sistem putem enumera:nstalatii-de-irigat-prin-picurare-

  • Fiecare planta este alimentata cu volumul de apa si substante nutritive necesare;
  • Alimentarea cu apa si alte substante necesare cresterii se face regulat, in acest mod planta isi reduce considerabil energia ce era necesara pentru producerea hranei;
  • Bolile si daunatorii se pot diminua prin udarea directa a pamantului;
  • Desfasurarea lucrarilor agricole in conditii optime datoria alimentarii cu apa doar in zona randurilor de plante;
  • Folosirea instalatiei duce la o reducere cu 20-40% a cantitatii de apa utilizata, avand si un randament mai ridicat;
  • Aceasta metoda permite o automatizare ceea ce inseamna o reglare a debitului, toate acestea realizandu-se conform informatiilor afisate de tensiometre.

O astfel de instalatie de irigat prin picurare este avantajoasa doar daca prezinta:

– Aparate si dispozitive cu rol de protectie, control al apei si a presiunii volumelor de apa;

– Echipamente ce se adapteaza conditiilor de mediu;

– Relief pentru a se aplica tratamentele chimice de care plantele ar avea nevoie.

Irigarea solului se realizeaza atat prin intermediul unei bande de irigare ce poate fi gasita sub forma a doua variante: cu sau fara pastila, cat si prin prezenta unui tub picurator cu orificiu.

In cazul in care terenurile prezinta denivelari sau sunt de lungimi mari, se recurge la utilizarea tubului picurator cu presiune compensata.

In anul 2009, firma Amsis Industries semneaza un contract important cu o firma din Danemarca, in urma caruia devine partener cu unul dintre cei mai importanti producatori de instaltii de irigat din nordul Europei. Realizand aceasta colaborare, gama de produse a firmei Amsis Industries se mareste cu trei tipuri de instalatii de irigat: Bording, Fasterholt si Mini Mobil.

Tot aceste instalatii de irigat pot fi adaptate la orice conditii si ajuta la diminuarea costurilor de operare.

Instalatiile de picurare de tip Banda cuprind: banda de irigare si accesoriile (furtun de apa, robinete, dopuri, etc). Aceasta este indicata pentru irigarea culturilor de legume in solarii si chiar si a pomilor fructiferi. Un plus al acestui sistem este facilitarea realizarii anumitor lucrari in cultura, chiar si in timpul irigarii. Au in structura lor un sistem ce previne colmatarea.

Instalatiile de picurare de tip Tub reprezinta metoda eficienta in cazul terenurilor denivelate sau in panta. Apa este distribuita lent, picatura cu picatura. Folosirea unei astfel de instalatii echivaleaza cu diminuarea consumului de apa si implicit al cheltuielilor.

Articole la fel de interesante puteti citi si aici.