Design interior si rolul culorilor

design interior

design interior

In proiectele de design interior, culoarea joaca unul din rolurile cele mai importante, deoarece de ea depinde in mare masura nivelul confortului psihic, in primul rand, care se creeaza intr-o incapere. In ziua de astazi se pot obtine peste 16 milioane de nuante, cu care se pot crea atmosfere foarte variate, in functie de intensitatea si saturatia culorii. Pentru a o alege pe cea care se potriveste perfect dormitorului tau sau camerei de zi, trebuie sa te ghidezi dupa cateva elemente de baza, pentru ca noi nu suntem intotdeauna constienti de efectul pe care vizualul il exercita asupra emotiilor noastre.

 Design interior pentru crearea ambiantei

Se stie ca o culoare bine aleasa poate conferi o anumita personalitate unei camere. Nuantele primare sau cele puternic contrastante creeaza o atmosfera pasionala, iar tonurile calde, clare si armonioase, creaza o eleganta discreta. Prin urmare, inainte de a incepe decorarea unei camere, utilizatorul trebuie sa stie ce fel de senzatii va dori sa traiasca.

Alegerea nuantelor potrivite nu este intotdeauna usor de facut, de aceea, daca v-ati hotarat sa efectuati lucrari de design interior in locuinta dumneavoastra, aveti doua optiuni pentru culorile potrivite, examinand cercul cromatic, fie utilizati nuantele alaturate din acest cerc, fie folositi o anumita paleta si culorile complementare ei.

 Culori calde sau reci, in design interior

Puteti utiliza culorile calde sau pe cele reci, in functie de personalitatea si propriile dumneavoastra preferinte. Cand vorbim despre culori calde ne referim la rosu, orange si galben. Acestea au capacitatea de a imprima intimitate unei incaperi, insa, in acelasi timp, fac ca spatiul sa para mai mic. Combinate intre ele, dau o impresie de caldura si confort, producand o stare de bine si o atmosfera primitoare.

Culorile reci, albastru, verde si violet, sunt linistitoare, indica prospetime si calm, de aceea sunt foarte potrivite pentru incaperile de mici dimensiuni, avand si capacitatea de a face ca un spatiu sa para mai mare.

 Clasic si modern, in design interior

In tendinta actuala, nuantele cel mai des folosite pentru a crea o ambianta intr-o locuinta, sunt cele care amintesc de natura, alb, crem, bej sau roz, si derivatele lor, de diferite intensitati si nuante. Atmosfera obtinuta este deosebit de primitoare, calda si in acelasi timp, relaxanta. Folosite la zugravitul peretilor, ele sunt frumos armonizate cu nuanta mobilierului, a perdelelor sau a covoarelor, realizandu-se o continuitate deosebit de relaxanta si linistitoare. Chiar si materialele din care este fabricat mobilierul sunt altele in trendul actual, lemnul revenind la moda, in special pentru caldura si frumusetea pe care o degaja. Inoxul si sticla, care erau pe primul loc in privinta proiectelor de design interior acum cativa ani, au pierdut mult din popularitate, in favoarea esentelor diferite de lemn.  Se simte o reintoarce a omului catre natura chiar si in stilurile de amenajari interioare, revenindu-se la un fel de traditie in fabricarea mobilierului, recurgandu-se la vechile materiale, dar cu o infatisare noua, adaptata stilului de viata modern si la expectantele omului de azi.

Pentru mai multe detalii si oferte accesati site-ul www.LogosiDesignInterior.Ro

admin

admin