Despre criptare date si nevoia de criptare mailuri

criptare date maiuri

criptare date maiuri

Siguranta datelor personale este un topic foarte prezent in zilele noastre, mai ales daca este sa tinem cont de numarul tot mai mare de atacuri cibernetice ce au loc in lume. Suntem Badas Business si venim sa va oferim servicii complete pentru siguranta datelor si a informatiilor personale si ale firmei dumneavoastra prin intermediul sistemelor de inalta performanta pentru criptare date dar si pentru criptare emailuri.

Coduri si alfabete s0ecrete – vechi metode de criptare date

Tehnologia de criptare digitala isi are originea inca din vremea primelor conflicte armate cand diferite informatii strategice circulau intre zonele de conflict si comandamente. Evident, in urma cu mii de ani nu existau comunicatii radio sau computere, asa ca mesajele inscriptionate pe papirusuri sau alti suporti erau codate folosind simple algoritme sau simboluri.

In prezent, conceptul de criptare date este unul accesibil tuturor acum, insa trebuie sa spunem ca desi majoritatea sistemelor principale de operare (Windows, MacOSX si Linux) ofera solutii de criptare emailuri si date, acestea nu sunt la fel de eficiente precum solutiile de grad industrial-militar ce pot fi asigurate de catre Badas Business.

Insa, ce faceti daca doriti totusi sa va sporiti securitatea datelor personale fara a apela la o solutie de  criptare date hardware sau software de inalta performanta? In primul rand, pentru a sti mai exact ce optiuni aveti, trebuie sa explicam un pic conceptul de criptare emailuri si date.

Imaginati-va urmatorul scenariu. Aveti un dulap cu 10 sertare ce contin diferite documente si scrisori, insa pentru a le accesa trebuie sa descuiati fiecare sertar in parte folosind o cheie principala. Ei bine, in cazul solutiilor de criptare date lucrurile sunt similare, doar ca fiecare fisier, document si mail este “incuiat” folosind o cheie sau o parola principala. Bineinteles, cu cat aceasta cheie este mai complexa, cu atat mai eficient este si sistemul de protectie.

Solutii home-use sau personale de criptare mailuri si date

Exista si cateva solutii software gratuite care pot permite o criptare mailuri si a datelor, insa aceste programe sunt in principiu slabute ca si nivel de siguranta, daca nu cumva chiar fac parte din categoria de spyware, programe concepute sa trimita informatii pe ascuns unui utilizator. Asa ca, pentru siguranta datelor dumneavoastra va recomandam sa folositi functiile de criptare date incluse in sistemul de operare.

In acest sens va recomandam sa optati pentru computere Apple ce folosesc sistemul de operare Mac OSX El Capitan. Acest sistem de operare permite o encriptare a datelor in timp real folosind o cheie pe 256bit, practic, fiecare caracter al parolei este descris prin 14 permutari si transformari in cadrul unei matrite 4 x 4. In orice caz, aceasta functie este suficient de puternica pentru a va oferi siguranta datelor, insa, sfatul nostru este sa nu uitati parola deoarece altfel ati cam pierdut cheia de acces la documentele dumneavoastra.

Si Windows 7 – 10 ofera un sistem de encriptare date suficient de puternic, insa in cazul acestuia exista amenintarea virusilor de computer dar si a foarte multor spyware-uri. Asadar, in concluzie, OSX ar fi una din recomandarile noastre, insa pentru cei ce doresc o encriptare date de performanta, le spunem ca pot solicita mai multe informatii pe pagina noastra de internet, www.badas.ro

admin

admin