Despre procesul de prelungire sediu social

prelungire sediu social

prelungire sediu social

In principiu daca nu se acorda atentie asupra elementelor componente care alcatuiesc o societate comerciala atunci exista anumite riscuri pe care nici un om de afaceri nu si le poate asuma. Sediul social este unul dintre cele mai importante elemente care alcatuiesc o entitate economica si, in randurile ce urmeaza vom trece in revista cum se poate realiza o prelungire sediu social. Motivele pentru care acesta trebuie prelungit sunt mai multe si anume fie ca s-a ajuns la termen, fie s-a ajuns la indeplinirea unei conditii rezolutorii, fie din alte motive.

Care sunt factorii ce duc la o prelungire sediu social

Dupa cum bine se stie, la infiintarea unei firme, in actul constitutional este stipulata durata de valabilitate a sediului, iar, in cazul fericit in care o firma ajunge sa atinga acest termen, este necesara in mod evident o prelungire sediu social. Spunem ca este un caz fericit, deoarece oricat de mult ne-am dori un mediu de afaceri stabil care sa permita o buna dezvoltare a business-urilor, exista foarte multe situatii in care proaspetele firme sunt sortate pieirii (folosind un limbaj mai plastic) inca de la bun inceput din cauza unor evidente greseli de administratie si de management-ul afacerilor.

De asemenea, conditiile infiintarii care depind de anumiti factori externi care pot duce la o prelungire sediu social numai in functie de indeplinirea unor anumite stipule sau conditionari este o forma foarte populara. De exemplu, un investitor isi poate conditiona aportul oferind fonduri pentru o durata de proba de 2 ani, iar daca in cadrul acestei perioade, firma reuseste sa indeplineasca conditiile, investitorul ofera inca un grant de 2, 5 ani care duce la necesitatea de prelungire sediu social.

Ce trebuie sa stiti despre o prelungire sediu social

Oricare ar fi motivul, orice societate comerciala inregistrata la Registrul Comertului trebuie sa realizeze acest lucru prin depunerea unor acte si achitarea unor taxe pentru a se putea efectua prelungirea sediului social.

Asadar, in momentul in care aveti in vedere aceasta prelungire sediu social vor fi necesare urmatoarele acte: actul aditional de prelungire a duratei contractului initial prin care s-a stabilit sediul social, cererea tip de depunere si mentionare acte, cartile de identitate asociati si administratori, certificat de inregistrare la Registrul Comertului in copie.

In ceea ce priveste taxele care trebuie achitate, recomandarea specialistilor este aceea de a va adresa la Registrului Comertului pentru ca acestia, la randul lor, sa va poata oferi toate informatiile necesare. In acest sens firma noastra de consultanta in afaceri va pune la dispozitie toate informatiile necesare asistandu-va la fiecare pas pentru a putea face demersurile corecte in orice stadiu al afacerii dumneavoastra.

Ca si concluzie putem spune ca orice firma trebuie sa isi prelungeasca durata de valabilitate a sediului social. In caz contrar, exista riscul ca firma sa fie inchisa pentru nerespectarea termenelor si a prevederilor legale in vigoare. Asadar, va asteptam pe siteul nostru www.expertadvisor.ro fie pentru proceduri de prelungire sediu social fie pentru orice alte servicii de consultanta legislativa. Va asteptam cu o echipa de experti dedicati pentru a va oferi cele mai bune solutii si servicii.

admin

admin