Despre siguranta in manipularea si transportul unui numar mare de lazi plastic

lazi plastice

lazi plastice

Fie ca depozitati pe termen scurt si mediu marfurile, sau aveti nevoie de o solutie pentru usurarea manipularii acestora, gama de lazi plastic oferita de catre firma Sea Plast este solutia perfecta. Acestea sunt realizate comform standardelor europene de siguranta si a dimensiunilor, fiind de mai multe tipuri. Acestea asigura o eficientizare a logisticii, fiind un strict necesar pentru orice firma ce activeaza in domeniul alimentar si nu numai. Aceste lazi plastic sunt realizate din PVC de inalta rezistenta, fiecare, in functie de model, putand rezista cu usurinta la o incarcare plina a acestora. Si pentru ca vorbim despre transportul marfurilor alimentare de diferite tipuri, in cadrul acestui articol vom discuta despre siguranta, atat a bunurilor, cat si a dumneavoastra.

Transportarea in siguranta a mai multor lazi plastic

Marele avantaj al unor lazi plastic este acela ca ele permit o mai buna manipulare a unor cantitati mari de marfa in conditii de siguranta si comoditate. Acestea sunt prevazute cu manere ce asigura o buna prindere pentru ambele maini, dar si o forma ergonomica proiectata pentru diferite tipuri de alimente, de la cele pantru produse agricole, pana la paine, carne si nu numai. De asemenea, datorita constructiei acestor lazi plastic ele pot fi suprapuse fara probleme in vederea transporturilor de marfuri. Datorita partii inferioare care, la toate tipurile de lazi plastic este prevazuta cu o buza ce vine perfect peste partea superioara a lazii de dedesupt, ele pot fi stivuite fara a exista riscul deplasarii acestora.

Si pentru ca discutam despre suprapunerea acestor lazi plastic, trebuie sa venim si cu cateva precizari ce tin de siguranta. In primul rand, inaltimea lazilor suprapuse nu trebuie sa depaseasca un numar maxim deoarece in cazul in care stivuiti mai mult de 15 lazi plastic de legume, de exemplu, exista riscul major ca “turnul” format sa cada datorita greutatii din varf. De aici apare un alt aspect practic. Pentru a elimina din riscuri, puteti incarca lazile superioare cu mai putina marfa decat cele situate la baza. Astfel veti elimina riscul caderii celor de sus.

In vederea transporturilor pe distante lungi se recomanda asigurarea intregului numar de lazi plastic prin folosirea unor chingi pentru ancorarea lazilor. In situatii speciale si acolo unde se poate, lazile cu bunuri si marfuri pot fi invelite in folie de plastic, oferind astfel o mai buna stabilitate a intregii incarcaturi pe durata transportului si a manipularii acestora.

Elemente de siguranta in manipularea unor lazi plastic

Pe langa elementele de siguranta pentru tranportarea unui numar mai mare de lazi plastic trebuie sa folositi echipamente speciale de manipulare a acestora in cazul unei cantitati mai mari de lazi. Astfel, echipamentele hidraulice sau electrice de manevrare a greutatilor sunt de nelipsit dintr-un depozit. In orice caz, orice manipulant de marfuri trebuie sa cunoasca toate elementele ce privesc protectia muncii dar si cunostintele necesare pentru a putea activa fara a se expune vreunui risc. Noi va asteptam pe pagina noastra de internet, www.seaplast.ro pentru a afla mai multe detalii, dar si pentru a solicita o oferta personalizata.

admin

admin