Extractia de molar de minte, o procedura realizata de catre specialisti cand e nevoie

extractie molar de minte

extractie molar de minte

Fiecare persoana in parte are trei molari permanenti. Cu siguranta ati mai auzit notiunea de “masea de minte”. Ei bine, unul dintre cei molari este denumit in mod popular astfel, aparand in jusrul varstei de 20 de ani. Un molar de minte nu va fi diferit fata de restul, insa in multe cazuri el trebuie extras pentru ca este fie pozitionat gresit, fie afecteaza restul dintilor dn jur, fie apare o carie sau alte afectiuni. Asadar, daca aveti nevoie de o procedura de extractie de molar de minte, apelati cu incredere la specialisti in domeniu, cum sunt si cei de la Tinka Smile.

O procedura de extractie de molar de minte in care sa nu va temeti de discomfort

In cadrul unei astfel de proceduri de extractie de molar de minte, multe persoane incearca sa amane o astfel de interventie pe fondul temerii de durere si discomfort. Ei bine, cand apelati la specialisti in domeniu cum sunt si cei de la Tinka Smile, nu va trebui sa va faceti griji in acest sens. Echipamentele de ultima ora ajuta la evitarea discomfortului si la durerii, iar un tratment corespunzator va fi si el extrem de eficient in acest sens.

Cand molarii de minte creeaza anumite neplaceri si probleme, indiferent de care vor fi acestea, ei trebuie extrasi. O astfel de procedura nu e tocmai placuta, insa cand aveti la indemana serviciile unor stomatologi profesionisti, nu va trebui sa va faceti griji. Pentru a se lua insasi decizia de a se realiza sau nu o astfel de porcedura de extractie de molar de minte, va fi nevoie si de o serie de teste anterior. Asadarl la Tinka Smile vi se va recomanda cel mai probabil o radiografie panoramica, pentru a va asigura ca e intr-adevar nevoie de o astfel de procedura.

Cum poate afecta o procedura de extractie de molar de minte pacientul?

O procedura de extractie de molar de minte nu ar trebui sa afecteze pacientul in sens negativ. Molarii de minte nu au un rol in masticatie, asadar nu putem spune ca pacientul le va simti lipsa. Un aspect insa este clar demn de mentionat aici. Un molar de minte poate atrage o serie de afectiuni dentare si carii, parodontoza si altele. Astfel, o extractie de molar de minte este cea mai buna solutie de cele mai multe ori.

Molarii acestia de minte sunt si destul de greu de periat, astfel ca sunt si mai predispusi la afectiuni dentare. Pot aparea carii care sa afecteze de pilda si dintii de langa ei, sau afectiuni care sa afecteze gingiile, poate aparea respiratia urat mirositoare in anumite situatii si asa mai departe.

Pentru o procedura de extractie de molar de minte veti dori cu siguranta sa aveti parte de ajutorul si de parerea specialistilor in domeniu, de tratamentul corespunzator si de lipsa complicatiilor. La Tinka Smile aveti la dispozitie servicii profesioniste pentru a va mentine sanatatea dentara in cea mai buna forma: www.chirurgie-orala.ro.    

admin

admin