Gynecoland – suntem preocupati pentru sanatatea ta!

gynecoland    Fiind femeie, esti automat expusa la mult mai multe afectiuni care pot interveni la nivelul sistemului reproducator. Prin urmare, este foarte important sa cunosti aceste afectiuni, sa le afli simptomele si, in cazul in care consideri ca esti supusa chiar si celor mai mici riscuri, sa apelezi imediat la ajutorul unui medic si a unui cabinet de analize. Printre afectiunile sistemului reproducator se afla si Sindromul Ovarelor Polichistice, o afectiune care, netratata pe termen lung, poate avea urmari grave. In cazul in care vrei sa afli mai multe despre aceasta afectiune sau cauti o clinica si un medic care sa te ajute sa tratezi aceasta afectiune, iti recomandam sa apelezi la serviciile oferite de Gynecoland!

Despre Sindromul Ovarelor Polichistice

Sindromul Ovarelor Polichistice este o afectiune destul de des intalnita in randul femeilor; aceasta apare la pubertate si devine din ce in ce mai accentuata odata cu trecerea timpului, iar urmarile acesteia pot fi sterilitatea, obezitatea, pilozitatea excesiva, dar si aparitia unor boli mai grave cum ar fi cancerul endometrial, diabetul zaharat sau bolile cardiovasculare. Din pacate, cauzele acestei afectiuni nu au fost determinate pana in prezent; una dintre supozitii este ca sindromul ovarelor polichistice ar putea aparea si din cauza predispozitiei genetice.

Printre simptomele acestei afectiuni, amintim hirsutismul (pilozitate excesiva, de tip masculin), acneea, dureri pelvine, tulburari ale ciclului menstrual, infertilitatea, excesul ponderal. Mai mult decat atat, in cazul in care ai mai mult de 50% din simptomele prezentate mai sus, iar menstruatia survine la intervale mai mari decat at fi normal (care sa depaseasca 35 de zile), iti recomandam sa apelezi imediat la ajutorul unui medic pentru investigatii. Alte simptome pot fi amenoreea (lipsa completa a menstruatiei), sangerari intermenstruale sau menstruatii abundente si prelungite. Cea mai buna metoda pe care o ai la dispozitie pentru a te proteja este documentarea; apeleaza la expertii Gynecoland pentru a stii mai multe despre aceasta afectiune si pentru a stii cum sa te protejezi sau, in cazul in care este nevoie, sa te tratezi!

Interventiile specialistilor Gynecoland in cazul pacientelor ce sufera de SOP

Sindromul ovarelor polichistice poate fi diagnosticat prin mai multe metode, acestea fiind disponibile in cadrul clinicii Gynecoland; astfel, in cazul in care suspectezi ca ai putea suferi de aceasta afectiune, poti obtine un diagnostic prin ecografie, ultrasonografie pelvina sau ecografie cu sonda endovaginala. Aceasta din urma este de preferat deoarece permite o vizualizare excelenta a modificarilor.

Ce este de facut in cazul in care din rezultatele analizelor reiese ca suferi de sindromul ovarelor polichistice? Ei bine, nu trebuie sa iti faci griji; la Gynecoland, esti pe maini bune! Doctorul tau iti va oferi toate informatiile necesare asupra afectiunii, dar iti va si recomanda un stil de viata adecvat pentru a elimina riscul complicatiilor ( mentinerea unei diete, practicarea exercitiilor fizice si renuntatul la fumat sunt foarte importante in cazul pacientelor care sufera de SOP). In cazul in care suferi de infertilitate, scopul medicilor este de a te ajuta sa iti restabilesti un ciclu menstrual normal, utilizand una dintre metodele urmatoare: fie terapie medicamentoasa de stimulare ovariana, fie metode chirurgicale, cum ar fi rezectia cuneiforma a ovarelor sau drilling-ul ovarian laparoscopic.

Alege Gynecoland pentru a stii mai multe despre Sindromul Ovarelor Polichistice! Te asteptam pe site-ul www.gynecoland.ro!