Aty Trans – jante auto potrivite pentru masina ta!

Pornind de la dorinta fiecaruia de a avea o masina performanta care sa aiba un grad ridicat de siguranta, in acest articol vom vorbi despre jantele auto.

janta 2

Este stiut de fiecare dintre noi ca ansamblul unei roti de masina se compune din janta si anvelopa, unde importanta lor este egala, insa tendinta multora este de a uita acest lucru. Astfel, lasam anvelopelor partea practica de functionalitate si punem povara aspectului estetic pe jante. Credeti ca este bine sa procedam in acest fel?

Cand alegem jantele auto, in primul rand trebuie sa fim constienti la ce vom folosi masina pe care dorim sa le montam. Cea mai frecventa categorie in zilele noastre este aceea a masinilor de familie, de zi cu zi. Prin achizitionarea de jante auto simtim uneori nevoia de a aduce o oarecare schimbare estetica a masinii.

Apoi urmeaza categoria masinilor sportive. In ambele cazuri nu este indicat sa alegem jantele auto dupa criteriul “cat mai mari si mai spectaculoase”.

Trebuie sa luam in considerare greutatea jantelor care sunt confectionate din tot felul de aliaje. Aliajele usoare sunt folosite pentru jante auto utilizate la masinile pentru raliuri.

O alta clasificare a jantelor ar fi dupa modalitatea de confectionare. Acestea pot fi realizate din aliaj turnat in matrita, dintr-o singura bucata sau jante forjate din doua sau mai multe bucati. Acestea din urma permit schimbarea spitelor sau a “florii” interioare, ramanand doar suprafata de contact cu anvelopa.

In alegerea noastra tinem cont si de finisajul jantelor auto, finisaj care ne ofera o gama variata de optiuni precum:

  • Finisaj mat;
  • Finisaj lucios;
  • Finisaj in diverse culori.

O ultima moda in domeniul jantelor auto sunt cele transparente care au “floarea” prin care trec prezoanele din plexiglas, cu efecte de holograma cu diverse imagini. Insa scopul acestora este doar estetic.

Ce spun specialistii?

Jantele din otel sunt mai moi, se indoaie mai usor si nu sunt atractive din punct de vedere estetic. La acestea exista riscul de ruginire, insa sunt jante mult mai ieftine. Jantele din aliaj sunt mai dure, se indoaie mult mai greu, au un aspect estetic mai spectaculos, nu ruginesc, insa sunt mai scumpe ca si pret.

janta 1

Aty Trans din Cluj-Napoca pune la dispozitia doritorilor o gama diversificata de jante auto care sa le satisfaca exigentele. Gasiti aici jante auto de dimensiuni diferite, confectionate din materiale diverse care sa va satisfaca dorinta de a avea o masina sigura, dar si cu un aspect deosebit.

Aty Trans si-a propus sa fie o firma moderna care isi trateaza corect si cu respect clientii.

Aici gasiti o echipa dornica sa va ofere solutiile cele mai eficiente in privinta jantelor auto, atat din punct de vedere al sigurantei deplasarii pe sosele, cat si din punct de vedere estetic. Diversitatea produselor o sa va dea posibilitatea sa faceti alegerea cea mai buna pentru masina dumneavoastra.

Si daca doriti sa cititi si alte articole interesante, faceti click aici.