Masuratori cadastrale de top cu Top Geocad

Masuratori cadastrale de top cu Top Geocad

Masuratori cadastrale de top cu Top GeocadAi nevoie urgent de o firma cu experienta si cu aparatura moderna pentru a realiza masuratori cadastrale si nu stii la cine sa apelezi? Firma Top Geocad din Medgidia iti sta la dispozitie cu servicii profesionale de masuratori cadastrale. Experienta indelungata in acest domeniu si profesionistii pe care ii vei gasi la aceasta firma, o califica drept cea mai buna solutie pentru tine.

Ce este cadastrul?

Cadastrul cuprinde totalitatea lucrarilor necesare pentru identificarea, masurarea si reprezentarea pe harti si planuri cadastrale a bunurilor imobile de pe intreg teritoriul tarii, indiferent de destinatia lor si de proprietar. Prin introducerea cadastrului se realizeaza cunoasterea si furnizarea, in orice moment, a datelor cadastrale din punct de vedere cantitativ, calitativ si juridic a bunurilor imobile din cuprinsul unui teritoriu cadastral.

Inventarierea terenurilor se realizeaza atat prin reprezentarea grafica pe planuri la scari convenabile a elementelor care se evidentiaza in cadastru, cat si analitic, prin fise si registre de evidenta tehnica, economica si juridica, in care se inregistreaza date despre situatia terenurilor si constructiilor inventariate.

In lucrarile de cadastru orice parcela cu sau fara constructii este definita prin: suprafata, proprietar, categoria de folosinta, calitatea terenului sau a constructiei si situarea teritorial-administrativa. Pe baza acestor indicatori ai unei parcele cadastrale se realizeaza prelucrarea in sistem automatizat a datelor primare, pe diferite nivele tematice: corp de proprietate, tarla, categorii de folosinta si altele.

Metodele si procedeele de calcul a suprafetelor se stabilesc in functie de datele initiale cunoscute, care la randul lor depind de metodele de ridicare folosite si de precizia lor. In functie de natura datelor provenite din teren, de precizia lucrarii si a scopului urmarit, calculul suprafetelor se efectueaza prin metode numerice, mecanice si grafice.

Cadastrul s-a dovedit a fi de-a lungul timpului un ansamblu de activitati tehnico-organizatorice menite sa deserveasca administratia, pe propietarii bunurilor imobile in problemele drepturilor reale de propietate, iar din alt punct de vedere, cadastral a constituit o institutie progresista care a contribuit la dovedirea si garantarea propietatii. Lucrarile de cadastru sunt importante pentru realizarea sistemelor informationale ale teritoriului, capabile sa furnizeze rapid date reale administratiei publice locale si centrale, precum si altor sectoare interesate.

Activitatea de cadastru a evoluat foarte mult in ultimele decenii, din punct de vedere al continutului si complexitatii, pe masura punerii de acord cu cerintele mereu crescande ale societatii in ansamblu si cu perfectionarea mijloacelor tehnice si a metodelor de lucru propii sau a celor apartinand altor domenii pe care se sprijina sau cu care colaboreaza.

Lucrarile tehnice ale cadastrului cum ar fi: masuratori, prelucrarea datelor, Intocmirea documentatiei cadastrale, planuri si registre cadastrale se bazeaza pe discipline fundamentale ca: geodezia, topografia, fotogrametria si cartografia.

Pentru latura economica a cadastrului sunt necesare cunostinte din domenii complementare: pedologie, geobotanica si geomorfologie. Stiintele agricole ajuta la incadrarea terenurilor in Masuratori cadastrale de top cu Top Geocad1categorii si subcategorii de folosinta. Dreptul funciar si alte ramuri juridice sunt necesare la stabilirea in mod legal a posesorilor si a propietatii, la data introducerii cadastrului general. Pentru rezolvarea anumitor etape de lucrari, cadastrul general poate intra in legatura cu domenii auxiliare: sistematizarea teritoriului si localitatilor, urbanism, organizarea teritoriului agricol si protectia mediului.

Pentru automatizarea lucrarilor de cadastru prelucrarea automata a volumului mare de date din masuratori, crearea bazelor de date si intocmirea automata a registrelor si planurilor cadastrale, este nevoie de cunostinte de informatica si programare.

Apeland la serviciile oferite de firma Top Geocad din Medgidia vei avea garantia unui lucru nu numai bine facut, ci si al unui realizat la cele mai inalte standarde de calitate si precizie. Profesionistii acestei firme s-au achitat intotdeauna de sarcinile avute cu un deosebit profesionalism, fiind o garantie a lucrului bine facut.

Daca ai nevoie de masuratori cadastrale, ia legatura cu firma Top Geocad. Pentru informatii suplimentare, apeleaza numerele 0241-814.433, 0747-283.738 si 0751-037.040 sau trimite un e-mail pe adresa office@top-geocad.ro.

In momentul in care vei contacta firma, mentioneaza faptul ca ai gasit compania pe reteaua 2biz.ro, pentru a obtine cel mai bun pret.

In continuare, poti citi un articol interesant despre borduri.