Panouri solare Solarcenter Renerg- sursa inepuizabila de energie

Soarele produce energie de miliarde de ani. La fiecare ora, soarele are mai multa energie decat are nevoie globul pamantesc pentru a satisface nevoile globale de energie pentru un an intreg. Deoarece este o resursa inepuizabila si gratuita, oferita de natura, omul a folosit toate mijloacele necesare pentru a o utiliza in mod eficient.

Desi pare costisitor de implementat, energia solara ofera o sursa de energie curata si regenerabila. Cum putem capta si utiliza aceasta energie de la Soare? Cu ajutorul minunatelor panouri solare!

Ce sunt aceste panouri solare si cum functioneaza?

Panourile solare sunt, prin definitie, grupuri de celule solare care lucreaza impreuna, cu scopul de a capta energia solara si de a o transforma in energie termica sau electrica. Datorita acestui fapt, panourile solare se impart in doua categorii: panouri solare termice si panouri solare fotovoltaice.

Nu-i asa ca ar fi minunat sa nu mai platim facturi lunare, uneori prea costisitoare, agentului care ne furnizeaza apa calda si caldura, sau furnizorului electric? Nimic mai simplu! Acum dispunem de o multime de mijloace pentru a ne procura singuri caldura si energia electrica!

In ultimii ani, tot mai multi consumatori au inceput sa foloseasca panourile solare, in acest fel reducand substantial costurile pentru utilitati. Un plus al acestor panouri solare este faptul ca sunt prietenoase cu mediul inconjurator, deoarece nu polueaza aerul.

Ca sa putem crea o relatie amicala cu aceste panouri solare, trebuie mai intai sa intelegem modul lor de functionare.

Panourile solare termice transforma caldura primita de la soare in energie termica. Aceasta calatoreste prin instalatia speciala a panoului, pana ajunge in sistemul de incalzire al casei noastre, in boiler, de exemplu, pentru a ne incalzi apa menajera, sau in calorifere. Ele pot fi cu tuburi vidate sau plane, in al caror interior se afla o instalatie de cupru.

Panourile fotovoltaice sunt acele panouri solare care transforma energia solara in energie electrica. Exact asa cum ne dorim, putem folosi aceasta energie electrica atat pentru aparatele electrocasnice, cat si pentru centrala electrica. Trebuie sa tinem insa cont de faptul ca aceste panouri solare nu ne pot acoperi intregul necesar de energie electrica, de aceea este de preferat sa nu renuntam nici la furnizor. Daca ne reducem consumul de energie electrica, panourile vor acoperi o mare parte din energia care ne trebuie noua.

Panourile fotovoltaice sunt recomandate pentru centralele electrice, deoarece se poate renunta astfel la utilizarea excesiva a combustibilului, care a devenit tot mai scump, si este nociv si pentru mediul inconjurator.

 Panouri solare pentru casa ta

Avand in vedere ca vorbim de energia solara, trebuie sa stim ca aceasta nu functioneaza noaptea fara un dispozitiv de stocare, cum ar fi o baterie, iar vremea innorata poate face tehnologia fiabila în timpul zilei. Cu cat este mai mare expunerea la soare, cu atat mai multa energie se va produce, deci trebuie sa plasam panourile in asa fel incat sa nu existe factori perturbatori, care pot face umbra.

Pentru un rezultat maxim, putem folosi suporturi dinamice, al caror rol este sa roteasca panourile solare dupa pozitia soarelui pe cer, pentru a beneficia de cantitatea maxima de energie solara.

Aceste investitii se amortizeaza intr-un interval de timp relativ scurt, de aproximativ 5-6 ani, iar durata medie de utilizare ajunge pana la 25-30 de ani.Intretinerea lor este simpla, doar se curata impuritatile ce se depun pe suprafata exterioara a panourilor. Daca intentionati sa folositi in mod util energia solara, sau doar sa aflati mai multe informatii, va rugam sa vizitati solarcenter.ro.