Problemele intampinate in cazul defectarii unui electromotor

electromotor ford

electromotor ford

Pe strazile din tara noastra putem sa vedem ca  multi romani au ajuns sa prefere marca Ford , asta pentru ca  marca aceasta de masini e una de renume ce produce numai  masini de buna calitate care au  o mare durabilitate chiar si dupa trecerea timpului .

Insa ne intrebam ce ne facem atunci cand masina va incepe sa se defecteze,  nu o sa mai porneasca si  deasemeni i se slabeasc luminile farurilor ? O piesa foarte importante pe care o are masina respectiva e cea cunoscuta sub numele de electromotor ford.

Datorita electromotoarelor ford, orice masina poate sa functiona fara sa aiba probleme, pentru ca in momentul in care masina se  pune in functiune,  bateria  se consuma si electromotor va avea rolul de reincarcare astfel incat masina pe care o avem sa functioneze la niste parametrii considerati a fi normali. In aceste vremuri,  multe sintre componentele si  accesoriile masinilor functioneaza cu  curent electric, incepand de la radio si ajungand  pana la stergatoare, chiar si trapa si  geamuri. Deoarece  toate componentele acestea  ale masinii functioneaza normal, electromotorul de ford e  important pentru  reincarcarea bateriei, pentru ca  fara un astfel de  electromotor  toate  componentele accesorii nu  mai pot functiona.

Un astfel de electromotor ford  va functiona in primul rand datorita sistemului de curele cae sunt din cauciuc si  daca o curea nu o sa se invarta aceasta o sa scoata un miros specific de cauciuc ars in primul rand din cauza frecarii. Asadar,  daca simtiti mirosula cesta  de cauciuc ars, sau poate unul care e similar cu el , atunci trebuie sa stiti ca  o curea, undeva la motor,  nu se invarte, doar se freaca de scripetele  electromotorului ford. Pentru rezolvarea unei  astfel de probleme fara sa mai recurgem la ajutorul unui specialist, trebuie sa gasim o solutie de strangere a respectivei curele. Alta problema ce  poate sa ne spuna ca acest electromotor  e defect,  este ca poate sa scoata unele sunete ciudate chiar din interiorul acestui electromotor. Astfel de  sunete ciudate  ca un tiuit nu este  placut urechii si poate sa provina  de la diverse parti componente din cadrul  electromotorului.

Simptomele unei defectiuni specifice  electromotorului

In afara de  problemele care pot sa ne spuna ca electromotorul ford e acela care sa se  defecteze, mai sunt  si alte simptome ce ne pot spune ca electromotorul  se poate defecta. Printre  simptomele acestea se  poate numara atat intensitatea farurilor dar si a semnalizarilor ce nu vor mai avea aceeasi putere ca in cazul in care electromotorul functioneaza in niste conditii considerate a fi normale. Luminile de la bordul masinii  pot sa lumineze la intensitate  mai mica decat aceea care e considerata a fi normala insa  in afara de lumini  ne pot spune  ca electromotorul se va strica dar mai sunt  si alte componente accesorii din cadrul masinii ce pot sa ne spuna ca electromotorul se va strica. Intre ele se numara spre exemplu,  geamurile electrice.In cazul in care electromotorul  se defecteaza,  toate geamurile electrice pe care le are masina o sa se  deschida si inchida  mai incet decat o faceau in mod normal.

admin

admin