Proiecte case moderne aplicate la diferite medii

proiecte case moderne

proiecte case moderne

Stilul modern exprimat in arhitectura caselor contemporane este legat de puritatea formelor, culorilor si materialelor, utilizarea multor ferestre cu forme originale, ca si de o arhitectura de interior focalizata asupra spatiului, a luminozitatii si a deschiderii spre exterior. Tipul de proiecte case moderne, aplicat la diferite medii, urbane, rurale sau naturale, creeaza o noua estetica, ce contrasteaza cu spatiile construite in mod traditional.

In ciuda obiectivului unei arhitecturi originale si cu volume mari interioare care favorizeaza aspectul vizual, o casa contemporana nu poate totusi sa neglijeze confortul si ergonomia pentru locatarii din interiorul ei.

Proiecte case moderne care imbina estetica cu confortul

O conceptie cu adevarat moderna imbina estetica cu confortul, preocupandu-se de economisirea energiei si respectul pentru mediul inconjurator.

Pornita dintr-o viziune originala sau din reinterpretarea arhitecturii traditionale, o casa contemporana este caracterizata inainte de toate de un volum epurat si de deschiderea de spatii mari, in geometrii simple, dar provocatoare. Se conecteaza exteriorului intr-o relatie unica cu terenul si mediul natural, gradina, terasa, piscina, acoperisul, continand un set de spatii exterioare acoperite sau descoperite. Utilizarea de deschideri mari, a luminatoarelor, a ferestrelor largi, uneori cu forme neobisnuite, creeaza o stralucire aparte si perspective noi asupra unui mediu transfigurat. In proiecte case moderne, imbinarea diferitelor blocuri, creand volume si contraste cu linii pure si forme minimaliste, modifica perceptia vietii de zi cu zi si influenteaza in mod puternic o noua forma de habitatie, integrata ocazional cu activitati profesionale.

Materiale utilizate in proiecte case moderne

Epurarea liniilor si contrastul dintre diferitele volume ale unei case sunt in mod obisnuit intarite de utilizarea anumitor materiale si culori si pot fi realizate, de exemplu, printr-o apropiere de monocromie, conceptia pentru un singur material, cum este cazul caselor moderne din lemn. Opozitia estetica a diferitelor fatade, etaje sau aripi ale unei case, la exterior, dar si intre camerele de zi si cele de noapte la interior, poate fi realizata uneori din materiale diferite. O placare din lemn, in opozitie cu un volum din beton, folosirea zidariei vopsite care contrasteaza cu materia prima, piatra, sticla sau metalul, toate acestea sunt abordari arhitecturale care pun in valoare aspectul sau o utilizare originala a unor elemente, materiale sau functii, consolidand caracterul unei locuinte moderne.

Mediul inconjurator in proiecte case moderne

Mediul inconjurator are un rol important atat pentru interiorul unei case contemporane cat si pentru exteriorul ei, atat din punct de vedere estetic, cat si etic. O astfel de casa este ca un fel de invelis care, prin numeroasele lui aspecte, creeaza o transparenta intre interior si exterior, lasand lumina sa intre si privirea sa iasa. In armonie cu mediul pe care il inalta printr-un contrast, referitor la forme si materiale, sau in care se afunda, in cazul in care casa este construita pe un teren in panta, abrupt,  sau se camufleaza, cum este cazul caselor cu acoperis verde, o locuinta bine conceputa, dupa proiecte case moderne, va beneficia de o panorama de exceptie intr-un peisaj dat, indiferent de mediul in care este construita.

Click pe www.crihan-construct.ro pentru a afla mai multe detalii.

 

 

admin

admin