Recupereaza-ti bunurile prin executari directe silite!

In cazul in care ai de recuperat anumite bunuri, iar debitorul tau se sustrage, apeleaza la serviciul de executari directe silite si lasa-i pe profesionisti sa-si faca treaba. In acest mod tu scapi de mult stres si nervi si stii ca totul este facut ca la carte, legal.

Ce sunt executari directe?

Executari directe sunt executari silite si reprezinta modalitatea prin care se intervine atunci cand creditorul vrea sa obtina realizarea prestatiei in natura, prestatie ce formeaza tocmai obiectul obligatiei ce a fost inscrisa in titlul executoriu.

La baza executarii silite directe sta principiul executarii cu bunavointa a tuturor obligatiilor ce revin cu siguranta creditorului. Tocmai de aceea executarea directa silita se realizeaza in 3 moduri diferite:

  1. Prin predarea silita a tuturor bunurilor mobile – art. 892-894 din Noul Cod de Procedura Civila;
  2. Prin predarea silita a tuturor bunurilor imobile – art. 895-901 din Noul Cod de Procedura civila;
  3. Prin executarea silita a obligatiilor de a nu face sau de a face.

Retine ca executarea directa se solicita de catre creditor in baza art. 887 din Noul Cod de Procedura Civila pentru toate situatiile in care debitorul nu executa din propria lui initiativa dispozitiile titlului executoriu, situatie ce poata sa apara chiar si atunci cand a primit somatie din partea executorului.

In cazul in care debitorul are obligatii ce constau in:

  • Lasarea posesiei unui bun;
  • Predarea unui bun, predarea folosintei unui bun;
  • Evacuarea debitorului dintr-o locuinta sau alta incinta;
  • Desfiintarea unei constructii, plantatii sau lucrari diferite;
  • Indeplinirea de activitati stabilite cu scopul de a realiza drepturile creditorului..

… iar debitorul ne executa de bunavoie toate obligatiile sale in termenul prevazut de somatie, in toate aceste situatii creditorul poate cere executarea silita directa si poate cere chiar si aplicarea de penalitati.

Exista si cazuri in care executarea se face fara somatie – in cazul unei urgente, daca debitorul se sustrage de la urmarire, daca se ascunde sau chiar distruge si instraineaza toate bunurile ce trebuie predate. Instanta cere ca executarea silita sa se realizeze imediat, fara somatie emisa de catre executorul judecatoresc.

Cand intervine incetarea executarii silite? Atunci cand bunul nu mai poate fi predat deoarece a fost distrus, deteriorat, ascuns sau chiar instrainat, astfel incat executorul va dispune incetarea executarii silite, se incheie un proces verbal, iar debitorul este silit sa plateasca contravaloarea creditorului suma stabilita printr-o hotarare executorie, caracterul executoriu se supune apelului in 10 zile din momentul comunicarii.

Pentru executari directe in Satu Mare ia legatura cu Birou Executor Judecatoresc Danciu Gheorghe Radu

Locuiesti in Satu Mare si ai nevoie de serviciul de executari directe? Birou Executor Judecatoresc Danciu Gheorghe Radu este echipa la care te poti adresa cu incredere stiind ca te vei bucura de rezolvarea problemelor tale in cel mai scurt timp, cu maxim de profesionalism.

Raportul calitate-pret oferit de catre Birou Executor Judecatoresc Danciu Gheorghe Radu este avantajos pentru toti clientii din Satu Mare. Contacteaza din timp echipa, pe mail, telefonic sau online, stabileste o intalnire fata in fata pentru o discutie in amanunt si fii sigur de reusita procedurii!