Tencuiala decorativa exterior

tencuiala decorativa de exterior

tencuiala decorativa de exterior

Desi frumusetea interioara conteaza, pana sa ajungi sa apreciezi ce este pe interior, mai intai trebuie sa te atraga exteriorul. Acelasi lucru se aplica si la case. Daca exteriorul nu este unul care sa te atraga si sa te invite sa descoperi ce este inauntrul ei, degeaba te vei chinui sa o amenajezi in cel mai luxos si elegant mod posibil. Degeaba ar fi arhitectura speciala si materialele alese pe spranceana daca intregul ansamblu nu este placut privirii. Si cea mai simpla metoda este sa aplici o tencuiala decorativa de exterior care sa se potriveasca de la baza pana la acoperis cu intreaga casa. Daca sunteti pierduti in termeni de specialitate, tencuiala decorativa de exterior este fix ultima pensula data de maestrul constructor peste cladire. Si in functie de cum va hotarati sa realizati fatada casei, tencuiala decorativa de exterior poate sa fie zgrunturoasa sau fina, dintr-o singura  culoare sau in culori pastelate, poate imita lemnul, caramida sau orice alt material natural. Fara tencuiala decorativa de exterior, casa va fi nemachiata, nefinisata si asteptand ultimul retus care sa ii dea o personalitate la fel cum designul interior ii va conferi un statut aparte fiecarei camere.

Daca va intereseaza mai mult subiectul, trebuie sa stiti cum se obtine tencuiala decorativa de exterior. In mod normal, este un amestec de ingrediente minerale, pigmenti, aditivi chimici si rasini. Amestecand cu apa in functie de consistenta dorita, tencuiala decorativa de exterior pe langa rolul decorativ, are si un rol protector impotriva intemperiilor, asigurand un aspect uniform indiferent de anotimp. Si pentru ca deja pare a fi un ingredient minune in constructia casei, tencuiala decorativa de exterior permite zidurilor sa respire, asigurand o circulatie regulata a vaporilor de apa si astfel va preveni aparitia mucegaiului pe interior.

Acum ca stiti cu ce se mananca tencuiala decorativa de exterior, si stiind ca exista atatea tipuri din care sa va alegeti, e bine sa consultati un specialist pentru a va recomanda cea mai buna tencuiala decorativa de exterior adecvata nevoilor casei voastre. Puteti incepe cu tencuiala decorativa de exterior pe baza de acril care este si cea mai raspandita. Avand o aderenta buna la suport, avand adaos de cuart, granule de marima si rasini acrilice, acest tip va garanteaza efecte decorative spectaculoase. Dupa acril, urmeaza siliconul, respectiv tencuiala decorativa de exterior siliconica, recomandata pentru zonele in care precipitatiile sunt abundente, datorita rezistentei mari la apa, acest tip de tencuiala va proteja peretii exteriori sau in cazul constructiilor speciale, este foarte buna pentru restaurare sau protejare de monumente datorita flexibilitatii la intemperii si a modului cum se comporta la variatii de umiditate si temperatura.

Pentru fiecare tip de tencuiala, granulatia va diferi si consistenta va influenta modul cum se va comporta aceasta pe perete. O granulatie foarte mare va rezulta intr-un strat foarte gros si o consistenta foare mare si o protectie ridicata impotriva mediului exterior. Daca se doreste o tencuiala decorativa de exterior foarte fina, vom alege o granulatie si un strat foarte subtire, doar pentru a fatada un perete care nu este supus la intemperii si umiditate crescuta.

 

admin

admin