Structura unor poduri rulante

14869e36d168ef715254ae7257cf0880Poate ati vazut asemenea structuri in porturi sau in parcurile firmelor mari de transport marfuri. Aceste structuri impresionante au capacitatea de a ridica si misca containere de transport sau obiecte grele si masive fara probleme. Axa Service ofera posibilitatea firmelor care au nevoie poduri rulante cu diferite structuri, dotari si mai ales dimensiuni. Acestea sunt perfecte atat pentru aplicatii de interior, pentru depozite de marfuri, cat si pentru exterior, cum este cazul statiilor de incarcare si descarcare containere de transport marfuri sau bunuri. Acest articol vi-l dedicam tuturor persoanelor curioase sa inteleaga modul in care aceste poduri rulante functioneaza, si de cum se poate ca prin intermediul unei telecomenzi speciale sa se ridice zeci de tone doar prin actionarea unui joystick sau a unui buton.

Tipuri de poduri rulante si structura de sustinere

Indiferent de tipul acestora, interior sau exterior, aceste echipemente sunt construite pe acelasi principiu, indiferent de marime, gabarit si putere. Baza unor poduri rulante este construita cu ajutoru a doua grinzi ridicate pe stalpi ce au rolul de sustine structura care poarta sistemul de ridicare. Aceasta structura este la randul ei tot o grinda prevazuta cu un sistem de rulaj ce ii permite sa efectueze miscarea de translatie. Aceasta este intregul concept, insa pe langa aceste componente de baza, aceste poduri rulante sunt prevazute cu motoare de inalta putere dar si cu un controler sau chiar o cabina din care operatorul poate controla miscarile sistemului de ridicare.

Motoare electrice pentru poduri rulante

Exista doua grupuri de motoare in cazul unor poduri rulante standard. Un grup de minim 2 motoare electrice asigura miscarea de translatie pe sine a grinzii ce poarta poarta sistemul de ridicare, care la randul lui este actionat de un alt motor ce ofera posibilitatea acestuia de se deplasa inspre stanga sau dreapta. Pe langa cele doua motoare exista si motorul principal, acesta este cel care prin itermediul unui sistem mecanic de forta ridica sau coboara incarcatura. Ei bine, cum intregul utilaj trebuie controlat, exista doua tipuri de control pentru acesta. Exista poduri rulante dotate cu o cabina aflata la inaltimea structurii de sustinere prin intermediul carei operatorul manevreaza utilajul de ridicare. Al doilea tip de control este si cel mai uzual, folosirea unei telecomenzi fie ea cu fir sau fara, permite controlarea podului rulant de la distanta. Telecomenzile unor poduri rulante sunt prevazute cu manete de control a miscarii dar si pentru coordonarea capului de ridicare.

Grinzile de sustinere pentru aceste poduri rulante sunt concepute pentru a suporta sarcini foarte mari astfel incat acestea sa poata asigura gradul de siguranta necesar. De asemenea, Axa Service va ofera posibilitatea de a opta pentru astfel de structuri comform necesitatilor dumneavoastra dar si in functie de spatiul unde urmeaza sa fie montat. Va asteptam pe siteul nostru, www.axaservice.ro pentru a afla mai multe informatii atat despre poduri rulante cat si despre serviciile noastre si nu numai. Va garantam calitatea produselor noastre fie ca este vorba de radiocmenzi pentru poduri rulante si macarale sau motoare electrice sau de alte produse. Va asteptam cu cele mai bune preturi!