Avantaje cutite ceramice in bucatarie

Avantaje cutite ceramice in bucatarie

Toata lumea a auzit de cutite ceramice; cel putin pasionatii de gatit este imposibil sa nu stie ce sunt acestea, cum se folosesc si care sunt avantajele lor. Atat bucatarii profesionisti, cat si amatorii sau simplele gospodine utilizeaza cutitele ceramice intr-ale bucatariei, pregatind o mancare mult mai simplu si mai rapid decat in mod obisnuit.

Ce sunt cutite ceramice?

 

Avantaje cutite ceramice in bucatarieUn cutit ceramic de calitate are in compozitia sa oxid de zirconiu si oxid de litiu, elemente care ii confera o duritate foarte apropiata de cea a diamantului. De asemenea, pe langa duritate, un cutit ceramic este si de calitate.

Lamele unui astfel de cutit sunt rezistente, ceea ce-ti permite sa tai cu precizie felii subtiri, fie ca este vorba despre paine, mezeluri, carne dezosata, legume sau fructe proaspete.

O inovatie in bucatarie, aceste cutite ceramice au inceput sa acapareze toti pasionatii, inclusiv pe cei din Romania, gatitul devenind o arta si o placere in acelasi timp.

Care sunt cele mai bune cutite ceramice?

 

Unele dintre cele mai bune cutite ceramice sunt cele marca Solingen. De ce Solingen? Aceasta marca germana iti depaseste toate asteptarile, oferindu-ti un produs atat calitativ si rezistent, cat si deosebit de estetic, functional si usor de manevrat.

Cutitele ceramice marca Solingen iti ofera precizie uimitoare in taiere, tocmai de aceea trebuie sa fii atent cand il manevrezi! Taisul se pastreaza ascutit pentru mult timp. Poti chiar spune ca un astfel de cutit nici nu mai trebuie ascutit.

Avantaje cutite ceramice

 

Printre avantajele cutitului ceramic in bucatarie, se numara:

1. Nu mai trebuie ascutit. O lama ceramica este de 30 de ori mai bine ascutita decat una de otel. De aceea, cutitele ceramice nu mai trebuie ascutite.

2. Nu se toceste. Lamele cutitelor ceramice se tocesc foarte greu, iar in comparatie cu cele traditionale, poti spune ca nu se tocesc deloc.

3. Nu se uzeaza. Pe masura utilizarii ei, lama cutitului ceramic nu se uzeaza, deoarece nu interactioneaza cu aciditatea alimentelor.

4. Nu se oxideaza. In contact cu apa, ceramica nu se oxideaza.

5. Este anti-aderent. In plus, rezista la temperaturi ridicate si se poate manui cu usurinta.

6. Este anti-alergic. Materialul din care este confectionat un cutit ceramic este acelasi cu materialele care se utilizeaza si in medicina, ceea ce-i ofera proprietatea de a fi anti-alergic si biocompatibil.

7. Se intretine usor. Nu trebuie decat spalat cu apa si detergent de vase. Nimic mai mult!

8. Nu schimba gustul alimentelor. Nu altereaza deloc gustul alimentelor, nu are miros si nu transmite ioni metalici mancarii.

De unde cumpar cutite ceramice?

 

Cutite ceramice de calitate gasesti intotdeauna online in magazinul Gatit si Servit. Arunca si tu o privire pe site si garantat vei fi ispitit de toate modelele de cutite ceramice pe care le vei Avantaje cutite ceramice in bucatarie1gasi aici. Ba chiar mai mult, suntem siguri ca-ti vor face cu ochiul o multime de alte produse, atat pentru depozitare alimente, cat si pentru gatit sau servit.

Fa o comanda rapida de produse, online, si bucura-te de noua achizitie din bucataria ta, pregatind mancaruri savuroase intregii familii!

Daca vrei sa ai parte de calitate, alege cutite ceramice de la Gatit si Servit. Ai nevoie de informatii suplimentare despre firma si produsele Gatit si Servit? Pentru detalii, suna la numarul 0756-656.984.

Articol oferit de 2biz.ro