Despre stalpii pentru iluminatul stradal

stalpi iluminat stradali

stalpi iluminat stradali

In prezent, cel putin in Romania se asteapta o modernizare vizibila in ceea ce priveste problema iluminatului public. Fie ca va vine sau nu sa credeti, exista inca zone intregi in care iluminatul urban este doar o poveste asemeni celor cu zane dar fara un final fericit. Desi frumoasa; noaptea poate fi periculoasa, iar importanta iluminatului este  certa in ochii tuturor.

Pe langa faptul ca viata  societati  nu se termina atunci cand Soarele apune,  stalpii de iluminat stradal sunt extrem de utili  si in cazul obiectivelor turistic. Pot infrumuseta considerabil o zona chiar si doar din punct de vedere  estetic. In plus este aproape de neconceput ca in societatea moderna sa existe inca cartiere intregi care sa nu beneficieze de acest serviciu inca. Din fericire nu lipsa materialelor este problema, intrucat solutii exista, iar  industria stalpilor de iluminat stradal este prospera si infloritoare; beneficiind in prezent de o gama foarte variata de modele de astfel de stalpi din  diferite materiale, cu diferite forme si diferie modalitati de alimentare cu energie.

Tipuri de stalpi pentru iluminatul stradal:

Stalpii pentru iluminatul stadal sunt clasificati in functei de numeroase criterii. Unul dintre cele mai importante este, materialul din care sunt confectionati, impartindu-se astfel in stalpi din otel, fonta, fonta si aluminiu, fonta si fibra de sticla, etc. Fiecare cu o rezistenta caracteristica si o durata de viata care variaza in functie de conditiile la care sunt supusi si felul in care sunt tratati.

Pe de alta parte, avem categoria stalpilor de iluminat stradal, clasici  din punct de vedere al alimentarii cu energie sau cu panouri fotovoltaice. Acestia din urma find o solutie foarte ingenioasa si in acelasi timp economica si care nu este doar pe placul ecologistilor . In fond de ce sa nu beneficiem de avantajele unei surse de energie inepuizabila cum este cea solara?

Stalpi pentru iluminatul stradal ornamentali:

Pe langa utilitatea lor deja certa in ochii tuturor, stalpii pentru iluminatul stradal pot avea si un rol estetic foarte important. Aici intra in discutie stalpii ornamentali care  arata  extraordinar si care  pot fi folositi cu succes penru a pune in evidenta frumusetile zonei.  Se poate amenaja  foarte bine o zona istorica  cu acestia, se pot pune in evidenta minunile arhitecturale sau monumentele istorice sau pur si simplu  pot fi luminate parcurile.

Disponibili in diferite forme, atat ei cat si lampile de iluminat, pot raspunde fara probleme  si celor mai exigente cerinte si pot incanta privirile oricarui trecator. Daca stau  bine sa ma gandesc; pot fi chiar ei  o atractie turistica avand in vedere efortul depus de designerii domeniului pentru a-i transforma in adevarate opere de arta.

In acest domeniu, in ceea ce priveste materialul din care sunt confectionati, cei mai indragiti sunt  cei din fonta insa la fel de bine rezista si cei din fonta si aluminiu.  In plus sunt usor de gasit si nici preturile nu sunt exagerate.

Daca vreti sa mergeti la sigur si sa achizitionati stalpi pentru iluminatul stradal de cea mai buna calitate; indiferent de model, tip, material; cele  mai bune produse le gasiti la www.palagio.ro. Merita macar sa aruncati o privire!

admin

admin