Inst-Nistor – Calitate in sistemele de incalzire prin acumulatoarele de caldura!

acumulator de calduraLa ora actuala, oferta de instalatii de incalzire a apei calde menajere este una dintre cele mai variate. Specialistii vin tot timpul cu modele noi gata sa asigure consumatorilor cele mai performante produse. Nu de putine ori, cautarea unui boiler care sa intruneasca toate exigentele si sa ofere confort, fiabilitate, dar si economie de apa si energie electrica, s-a dovedit a fi o adevarata aventura. Gama variata de instalatii pentru incalzirea apei menajere este una dintre cele mai diverse, ceea ce face ca alegerea unui astfel de produs sa va puna in dificultate. Pentru un randament mai bun al diferitelor tipuri de sisteme pentru incalzire, este necesara montarea unui acumulator de apa calda. Acesta are rolul de a elibera intr-un mod treptat agentul termic ce este stocat in cantitati considerabile in cadrul acestui dispozitiv.

Avand ca domeniu principal de activitate executia lucrarilor de instalatii, firma Inst-Nistor din Bistrita pune la dispozitia clientilor sai astfel de produse de incalzire, cu capacitatea cuprinsa intre 200-2000 de litri. Acumulatoarele de apa calda, caci despre ele este vorba, sunt proiectate pentru a fi instalate in cadrul sistemelor de incalzire civile si rezidentiale acolo unde este necesara o acumulare inertiala pentru agentul termic.  Acestea sunt izolate pentru a evita pierderile termice.

Este foarte important sa stiti ca achizitionarea unui astfel de acumulator prezinta o serie de beneficii pentru beneficiari, dar si pentru mediul inconjurator, printre acestea numarandu-se si reducerea consumului de combustibil si a cantitatii de noxe emise. Nu in ultimul rand, acumulatorul de apa sau puffer cum mai este cunoscut, asigura o functionare intr-un mod regulat a cazanului, protejandu-l, in acelasi timp, prin reducerea condensului acid care se formeaza de obicei in interiorul acestuia.

Utilizarea unui acumulator de apa calda Inst-Nistor are numeroase avantaje:

– Creste autonomia de ardere cu minim 30%,  aceasta poate ajunge si pana la 24 ore, marind astfel confortul

– Economia de combustibil este de peste 30% fata de instalatiile fara puffer

– Protejeaza cazanul si ii mareste durata de viata

– Siguranta sporita a functionarii instalatiei- pentru ca asigura descarcarea termica  a cazanului si in perioadele  cand locuinta nu are un necesar mare de caldura, totodata, conservand prin stocare energia descarcata

Acumulatorul de apa nu trebuie confundat cu vasul (stocatorul, acumulatorul, rezervorul, etc.) izolat in acm, in sensul ca acesta nu trebuie niciodata utilizat ca stocator acm. Un stocator acm este un boiler care nu are serpentina interioara care sa fie alimentata cu agent termic primar produs de un cazan, ci care necesita un schimbator de caldura extern. Deosebirile intre puffere si stocatoare acm sunt importante si influenteaza functionarea corespunzatoare si in siguranta a instalatiei.

Din seria acumulatoarelor de apa pe care firma din Bistrita vi le pune la dispozitie, se numara cele din marca Cordivari. Disponibile in doua variante, cu si fara izolatie, acestea sunt destinate producerii si stocarii de apa incalzita. Sunt folosite pentru a imbunatati sistemele cu centrale termice. Pufferele sunt utilizate in unitatile cu o sursa de energie, de obicei, discontinua. Tankul de acumulare este conectat la sistemul de incalzire si nu au nevoie de nici o acoperire in interior. Sunt fabricate din otel carbon, iar in exterior vopsite.

Date de contact:

Str. Libertatii, nr. 49 A, Bistrita, Bistrita-Nasaud

Telefon: 0268 234 929/ 0268 236 028

Articol oferit de 2biz.ro.