Lut fimo – special pentru amatorii de modelaj

lut fimo

lut fimo

Arta, sub orice forma a ei, este probabil cea mai usoara metoda de terapie, accesibila oricarui individ. Multi ar tinde sa creada ca artistii se nasc artisti, ca sunt inzestrati cu un anumit har, insa de fapt, dexteritatea de a produce arta de mare calitate sta in foarte multa munca. Oricine poate sa creeze arta, daca este dispus sa invete si sa exerseze suficient pentru acest lucru.

Modelajul este una dintre cele mai relaxante metode de a crea ceva – o modalitate inedita de conexiune intre minte, suflet si maini, un bun mod de relaxare si deconectare de la orice griji ati avea. Chiar daca nu ati modelat niciodata pana acum, daca sunteti incepator sau deja aveti ceva experienta, iata cateva sfaturi utile despre modelaj si despre lut fimo care v-ar putea fi de ajutor.

Ce este lutul fimo?

Lutul fimo este lut pentru modelaj. Lut fimo este acel tip de lut care se usuca la aer, fara sa necesite coacere in cuptor. Este destul de usor de folosit, chiar si pentru incepatorii in modelaj. Cu siguranta atunci cand erati mic, fie la gradinita, fie in scoala generala, ati lucrat cu plastirina. Ei bine, lutul fimo se aseamana mult cu acesta, nefiind totusi atat de solid, motiv pentru care este si mai usor de manevrat. Lutul fimo vine intr-o cutie, sub forma unui baton de lut, din care rupeti bucatele mai mici sau mai mari, in functie de ceea ce doriti sa faceti.

Partea cea mai buna la acest lut, este ca nu necesita coacere, ci se usuca la aer. Dupa ce terminati de modelat obiectul doriti, il puteti pune pe balcon sau in camara, asteptand intre 12 si 24 de ore sa se intareasca si sa se usuce complet ( aveti grija daca afara este temperatura de 0 sau sub 0 grade c sa nu il lasati sa inghete). Un alt avantaj al lutului fimo este ca, daca ati gresit ceva, se poate modifica super simplu – tot ceea ce aveti de facut este sa adaugati putina apa, astfel incat sa se inmoaie compozitia si sa puteti retusa greseala.

Dupa maxim o zi, veti avea obiectul modelat din lut fimo. Acum trebuie sa adaugati ceva culoare, ca sa il decorati frumos. Cel mai bine ar fi sa folositi culori acrylice, care se aseamana mult cu cele in ulei, si care ofera un aspect lucios si frumos oricarui obiect artistic. Daca veti folosi acuarele obisnuite, tineti cont ca ele sunt pe baza de apa si ar putea sa inmoaie putin lutul – motiv pentru care acrylicele sunt alegerea optima.

Dupa ce adaugati culoare si se usuca, puteti adauga de asemenea un strat de lac, in primul rand pentru luciu, in al doilea rand pentru ca va proteja modelajul de umiditate sau sa nu se sparga daca o sa cada pe jos.

De unde cumparati lut fimo?

ProfiArt www.profiart.ro este un magazin online de unde artistii sau amatorii de arta isi pot achizitiona obiectele necesare pentru creatie si tot aici puteti gasi lut fimo, culori acrylice si orice altceva veti avea nevoie pentru modelaj.

admin

admin