Transporturi speciale de la Elbacor Trading

46f437b3027b38a70e3672f46d74e330Exista foarte multe tipuri de transporturi, incepand cu cele de persoane, pana la cele speciale, care necesita pregatiri si o atentie aparte. Suntem BC Trans COM si Elbacor Trading, iar impreuna va stam la dispozitie cu cei mai bine pregatiti experti dar si cu o flota de transporturi speciale bine pusa la punct, avand toate inspectiile si lucrarile de mentenanta la timp. Astfel, inca de mai bine de 17 ani (da, in curand sarbatorim “majoratul”) reusim sa ne pastram pozitia de referinta la nivel local dar si national ca firma de transport.

Despre provocarile ce pot aparea la un transporturi speciale vom discuta in continuare privind din prisma unei misiuni de transportare a unui segment de conducta de dimensiuni foarte mari (diametru de 4m, lungime de 12m) din beton. Este evident ca un astfel transport necesita o mutitudine de lucruri in ceea ce priveste planificarea si desfasurarea acestuia.

Ca si conditie principala in cazul unor transporturi speciale, planificarea trebuie efectuata tinand cont de toate aspectele ce pot sau interfereaza cu transportul in sine. Este evident, ca pentru a transporta uriasul segment de conducta sunt necesare pregatiri ce vizeaza in primul rand traseul de deplasare. Acesta trebuie verificat cu atentie pentru a vedea daca virajele pot fi luate de catre utilitara de transporturi speciale. Asa cum este lesne de inteles, virajele trebuie sa fie largi, iar daca este posibil, existenta a doua benzi pe sens este cea mai perfecta solutie.

Insa, cum despre drumurile din Romania nu putem spune ca sunt chiar comparabile cu autostrazile din Germania de exemplu, rareori exista situatii de transporturi speciale perfecte, adica totul sa se intample asa cum s-a planificat. Este evident, ca sunt luate in calcul chiar si mai multe alternative ca si rute pentru a evita blocarea intregului convoi. Dupa ce traseul a fost configurat incep procesele de plasare a incarcaturii pe platforma de transporturi speciale.

Pentur asta, este evident ca se folosesc macarale cu prinderi speciale pentru a putea ancora in siguranta segmentul de conducta. Acesta este asezat pe platforma de transporturi speciale si mentinut in echilibru de catre macara pana in momentul in care acesta segmentul de conducta este ancorat in siguranta de platforma. Pentru asta folosim atat prinderi cu cricket dar si chingi cu sistem de strangere. Dat fiind forma cilindrica a unei astfel de conducte, aceasta trebuie ancorata foarte bine pentru a nu-i permite deplasarea in stanga sau dreapta la luarea virajelor.

Dupa ancorarea in siguranta a segmentului de conducta de platforma de transporturi speciale, intregul comvoi (masini de avertizare, autoutilitare, transportorul, masini de avertizare si eventual masini ale politiei rutiere pentru escorta) porneste la drum respectand restrictiile de viteza impuse de catre natura transportului.

Ei bine, pe scurt acestea ar fi pregatirile pe care expertii nostri le fac chiar si cu o saptamana sa doua inainte de a pleca la drum. Pentru a afla mai multe despre transporturi speciale dar si despre noi, va invitam pe pagina noastra de internet.